17.01.2008 г.

"True Films" за безплатно сваляне

Кевин Кели, един от основателите на сп. "Wired", предлага обновеното издание на книгата си "True Films" за безплатно сваляне. Това е възможно благодарение на рекламите, които са прикачени към PDF-файла.

В "True Films 3.0" са събрани ревюта на двеста от най-добрите документални филми на всички времена. Към всяка статия има по 4-5 кадъра, които дават представа за "текстурата" на филма.

Етикети: , ,

16.01.2008 г.

IN MEMORIAM: Вампайра(1921-2008)

На 10 януари почина легендарната актриса Майла Нурми, известна повече като Вампайра.

Родената във Финландия Нурми нашумява като водеща на късно хорър-шоу по KABC-TV. През 1956 г. Вампайра участва в култовия "Plan 9 From Outer Space", режисиран от небезизвестния Ед Ууд и обявен за най-лошия филм на всички времена.

През годините образът на Вампайра вдъхновява множество имитации. В края на 80-те Майла Нурми завежда дело за плагиатство срещу Касандра Питърсън, която се изявява под името Елвайра.

През 2006 г. Вампайра участва в документалния "Vampira: The Movie" на режисьора Кевин Шон Майкълс.

Етикети: , ,

15.01.2008 г.

Снимат новия "Конан" в България

Новият филм за приключенията на Конан Варварина ще бъде заснет в България през лятото и есента на тази година. Преди дни "Милениум Филмс", дъщерна компания на печално известната у нас "Ню Имидж", сключи договор с "Лайънсгейт" за дистрибуцията на филма в Северна Америка.

Ако Конан Варварина се завърне на голям екран, това ще е вторият персонаж, създаден от писателя фантаст Робърт Ървин Хауърд(1906-1936), който вижда свят тази година. Английският режисьор Майкъл Басет вече започна снимките на "Соломон Кейн", с участието на легендарния Макс фон Сюдов.

За заснемането на трети филм за Конан Варварина у нас споменава изпълнителният продуцент на “Ню имидж” Дейвид Варод в интервю пред в. "Стандарт" от началото на ноември м. г.

Според някои слухове ролята на мускулестия кимериец ще изиграе Джерард Бътлър, познат като Цар Леонидас от "300". Сценаристи на новия "Конан" са Томас Дийн Донъли и Джошуа Опънхаймър, а режисьор Ксавиер Генс.

Етикети: , , ,

Technorati profile

Powered by Blogger

Creative Commons License